Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان تعلیم و تربیت کودک بر ضرورت تغییر نگاه به کودکستان تاکید کرد و بازی‌های کودکی را بازوی تربیتی در روند تعلیم و تربیت دانست.

به گزارش ایران اکونومیست، مجتبی همتی‌فر در کمیسیون روش‌های تربیتی و پرورشی نوین در جریان برگزاری سی و ششمین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش کشور اظهار کرد: برنامه درسی و تربیتی برای نیل به مدرسه زندگی مدنظر سازمان تعلیم و تربیت کودک است و از مهمترین رسالت‌های ما رسالت تربیتی است که آن را نباید به کتب درسی محدود کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: باید مقوله تربیت را همیشه و همه جا از جمله خانه، خانواده، مدرسه، رسانه و... در دستور کار قرار دهیم. از دیگر رویکردهای ما در حوزه بازخوانی رویکرد تحولی به تربیت؛ تربیت در متن تعلیم و تنوع‌بخشی به موقعیت‌های تربیت و یادگیری است.

همتی‌فر با بیان اینکه تعلیم و تربیت توأمان در کلاس و مدرسه، اردوگاه‌ها و کانون‌ها و فضای جامعه و تشکل‌ها و... باید در دستور کار باشد، تصریح کرد: لازم است به سوق دادن ظرفیت‌های تربیتی وزارتخانه به مدارس همچون طرح کانون مدرسه بویژه در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان توجه ویژه داشت.

وی همچنین بر ضرورت فراموش نشدن و توجه به ساحت‌های تربیتی به نفع ساحت علم و فناوری تاکید کرد و گفت: باید از کوچک‌انگاری برخی از دروس، فعالیت‌ها و ساحت‌ها پرهیز کرد.

معاون وزیرآموزش و پرورش گفت: باید این سوال را از خود بپرسیم که تربیت به طور واقعی در برنامه‌ها و دغدغه‌های روزانه، هفتگی و ماهیانه ما به عنوان مدیران ارشد آموزش و پرورش چه سهمی دارد؟.

وی همچنین با اشاره بر لزوم انطباق برنامه‌ها و فعالیت‌های پرورشی با برنامه درسی ملی و کتاب های درسی گفت: لازم است به ساحت‌های متناسب با اقتضائات سنی و جنسیتی و بومی (در قالب‌های هنری، سرود، کتابخوانی و...) توجه‌ ویژه داشته باشیم.

وی چرخش‌های تحول آفرین تربیتی را مشتمل بر هفت سرفصل عنوان کرد که عبارتند از: نگاه فرابخشی و نظام‌مند و همکاری با همه، ارزش‌گذاری توأمان کمی و کیفی به فعالیت‌های مربیان و مشاوران، تربیت در متن تعلیم نه در حاشیه، نقش حداکثری معلم در تربیت، کشف فرصت‌ها و خلق موقعیت‌های تربیتی جدید، تنوع‌بخشی به موقعیت‌های تربیت و یادگیری، برنامه‌ریزی مشارکتی و نه ابلاغی و دستوری.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، همتی‌فر خانواده محوری را جزو اولویت‌های نظام و به طورخاص دولت سیزدهم دانست و این پرسش را مطرح کرد که به نوع نگاه و مواجهه با والدین و مدارس چه نمره‌ای می دهیم؟ برای پیشبرد ماموریت‌های جدید وزارت آموزش و پرورش در تربیت کودکان زیر هفت سال در استان و منطقه خود چه اقداماتی می‌توانیم انجام دهیم؟.

رئیس سازمان تعلیم و تربیت کودک در پایان گفت: کودکان امروز، شهروندان و مدیران آینده هستند؛ کودکستان مدرسه نیست؛ تربیت کودکی از مسیر بازی امکان‌پذیر است؛ در واقع بازی، بازوی تربیت است و باید بازی در امر تربیت کودک، به عنوان محور قرار گیرد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: تعلیم و تربیت ، پرورشی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تعلیم و تربیت پرورشی آموزش و پرورش تعلیم و تربیت تربیت کودک فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۲۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتصاب مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش

طی حکمی از سوی  وزیر آموزش و پرورش، محمد خانی به عنوان مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی منصوب شد که در متن این حکم وی آمده است: «نظر به تعهد، تجارب و شایستگی جناب‌عالی نسبت به سطوح مختلف ماموریت‌ها و رسالت‌های تربیتی وزارت آموزش و پرورش به عنوان مدیر کل فرهنگی هنری اردوها و فضاهای پرورشی منصوب می‌شوید.

انتظار می‌رود ضمن در نظر داشتن منویات رهبر معظم انقلاب، مفاد بیانیه گام دوم، شرح وظایف اداره کل و اسناد تحولی آموزش و پرورش در پیگیری مواد ذیل با رویکرد تحولی اهتمام و جدیت ویژه داشته باشید:

ـ بسیج خیل عظیم جوان و نوجوان فعال در قالب گروه‌ها و تشکل‌های جهادی و انقلابی به منظور جلوگیری از ایجاد، رواج و شیوع آسیبهای اخلاقی و اجتماعی در میان آنها

ـ برنامه‌ریزی و تلاش موثر فرهنگی و تربیتی در راستای شناسایی و زدودن عوامل مظاهر و ظواهر آسیب‌های اجتماعی داخل مدارس

ـ برنامه ریزی و تلاش موثر فرهنگی و تربیتی در راستای تبیین مصالح بنیادین کشور و نظام جمهوری اسلامی و ابعاد و شاخص‌های آن در مقایسه با نظام سلطه و جبهه دوست و دشمن برای دانش آموزان به منظور ایجاد مصونیت فکری در آنها و خنثی نمودن تبلیغات دروغین و گمراه کننده دشمنان

ـ تدوین برنامه‌های سالانه مبتنی بر عملکرد نظارت و ارزیابی جامع و سیستمی بر برنامه‌ها با رویکرد تضمین کیفیت در جهت تحقق برنامه‌های توسعه و اهداف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

ـ برنامه‌ریزی برای بهسازی و بهره برداری حداکثری از فضاهای پرورشی اردوگاه‌ها و کانون‌های فرهنگی و تربیتی بر اساس اهداف تربیتی سند تحول بنیادین

ـ برنامه‌ریزی به منظور ایجاد سکوهای شناسایی، رشد و شکوفایی استعدادهای دانش آموزان از طریق فراگیری فعالیت‌های پویا و با نشاط تربیتی، فرهنگی و هنری با رویکرد دینی و انقلابی با حضور کلیه ارکان تربیتی و بهره گیری از ظرفیت‌های موجود در برنامه درسی و استفاده از ظرفیت مراکز رشد و فناوریهای نوین در طراحی برنامه‌های فرهنگی، هنری، اردویی به منظور پوشش حداکثری دانش آموزان

ـ تدوین شاخص‌های ارزیابی کیفی و اجرای طرح سنجش اثر بخشی فعالیت‌ها و برنامه‌ها و ارزیابی کیفی آن‌ها

ـ شناسایی و برقراری ارتباط مستمر و موثر با واحدهای متناظر استانی و نهادهای فرهنگی دولتی و بخش خصوصی در طراحی، تدوین و اجرای برنامه‌های مشترک استانی، منطقه‌ای و متمرکز و استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود

ـ شناسایی و به کارگیری نیروهای کیفی و مناسب برای فضاهای پرورشی در سراسر کشور و ارتقا و اعتلای مستمر منابع و تجهیزات این فضاها متناسب با ماموریت‌ها و وظایف

امید است با توکل و استعانت از پیشگاه خداوند متعال، پیروی از منویات و مطالبات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) و پیگیری سیاست‌ها و برنامه‌های ابلاغی اینجانب با رعایت اصول «عدالت محوری»، «انقلابی گری»، «مردم داری»، «پاک دستی»، «فساد ستیزی» و قانون مداری دولت مردمی موفق و موید باشید توفیق روز افزون جناب عالی را در انجام وظایف محول از خداوند متعال مسئلت دارم».

گفتنی است حجت الاسلام خانی متولد سال ۱۳۶۳ و علاوه بر تحصیلات حوزوی، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد کلام از دانشگاه تهران و دانشجوی دکتری حکمت هنر است.

در سوابق اجرایی و علمی وی می‌توان به معاونت اداره کل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش، مدیریت هنرستان صدا و سیما،‌ همکاری با اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان، معاونت پرورشی مدارس مختلف تهران، تدریس در دانشگاه و در مجموع ۱۴ سال کار آموزشی و تربیتی اشاره کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نگاه پلیس به دستگاه تعلیم و تربیت ستودنی است
  • انتصاب مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: درِ مدارس به روی گروه‌های مردمی باز می‌شود
  • بزرگ‌ترین عملیات تبیین با ۵۰ هزار گروه جهادی