Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@14:15:01 GMT

این بچه‌های آرام، آتش زیرخاکسترند!

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۲۰۶۴۸

ایسنا/کرمانشاه یک روانشناس با اشاره به استفاده بیش از حد برخی کودکان و نوجوانان از فضای مجازی دراوقات فراغت، گفت: والدین باید بدانند فرزندان آنها که ساعت‌ها سرگرم فضای مجازی آرام یک گوشه می نشینند، عملا در شرایط آرامش قبل از طوفان قرار داشته و به نوعی آتش زیرخاکسترند که سالها بعد اثرات مخرب خود را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عظیم عظیمی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شروع اوقات فراغت کودکان و نوجوانان با پایان گرفتن فصل مدارس، گفت: در شرایط کرونا بچه ها عملا مدرسه را به شکل واقعی تجربه نکرده و عمدتا در محیط خانه و در فضای مجازی در کلاس های درس حضور داشته اند، اما با پایان گرفتن همین حضور مجازی در مدرسه، کودکان و نوجوانان حالا به نوعی احساس شروع اوقات فراغت و آزادی عمل بیشتری در فعالیت های روزانه را دارند که باید فکری برای آن کرد.

وی افزود: متاسفانه در شرایط شیوع کرونا برخی والدین برای اینکه خیال خود را راحت کرده و به خود سختی ندهند و از طرفی هم فرزند آنها مجبور نشود بیرون از خانه فعالیت و بازی داشته باشد، تبلت و لپ تاب و بازیهای رایانه ای برای فرزند خود تهیه کرده و کودک و نوجوان خود را برای ساعات بسیاری در طول روز با آن سرگرم می کنند که این کار بسیار خطرناک است.

عظیمی گفت: مدت زمان استفاده کودکان و نوجوانان از تبلت، بازی های رایانه ای، رایانه و تلویزیون و هر نوع وسیله مانیتوری دیگر نهایتا باید 1.5 ساعت در طول روز باشد و بیش از این مقدار کودکان و نوجوانان را با مخاطرات بسیار مواجه می کند.

وی به آسیب های جسمی استفاده بیش از حد از انواع مانیتور اشاره کرد و افزود: استفاده طولانی مدت از این وسایل ضمن آسیب به بینایی و ستون فقرات و مهره های گردن کودکان و نوجوانان و احتمال افزایش وزن و چاقی در آنها، می‌تواند آسیب های روحی را هم به دنبال داشته و آنها را افسرده و پرخاشگر کند.

عظیمی گفت: والدین باید بدانند شاید فرزند آنها ساعت ها با انواع مانیتور و بازی های رایانه ای سرگرم شود، اما با توجه به عوارض و پیامدهای آن در نهایت دود این کار در چشم آنها خواهد رفت و این کودکان در بزرگسالی با کاهش توانایی تعاملات اجتماعی مواجه شده و افرادی پرخاشگر و منزوی بار خواهند آمد.

عظیمی بار دیگر با هشدار نسبت به استفاده بیش از حد کودکان و نوجوانان از فضای مجازی در اوقات فراغت، گفت: این موضوع آتش زیرخاکستر است که بعدها دودش به چشم خانواده ها خواهد رفت و والدین نباید برای راحتی خود، اجازه استفاده بیش از حد از این فضا را به فرزندانشان بدهند.

وی یادآور شد: طرح‌واره های ذهنی کودکان با استفاده بیش از حد از فضای مجازی بگونه ای نامناسب شکل خواهد گرفت که آثار مخرب آن در دوران بزرگسالی خود را نشان خواهد داد.

این روانشناس گفت: در همین راستا توصیه می شود والدین اوقات فراغت کودکان و نوجوانان را جدی گرفته و برای آن برنامه ریزی داشته باشند.

اوقات فراغت کودکان بدون "بازی" معنی ندارد/ هر کودک باید روزانه 5 ساعت بدود

عظیمی گفت: مهمترین اصل برای برنامه ریزی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان این است که والدین نیازمندی آنها را شناسایی کنند که این کار با گفت و گو یا تجربه سالهای گذشته به دست می آید و باید بر حسب نیازمندی و علاقه فرزندان برای آنها برنامه ریزی صورت گیرد.

وی "بازی" را پایه اصلی برنامه های اوقات فراغت کودکان عنوان کرد و افزود: اوقات فراغت کودکان بدون بازی معنی ندارد و عمده این بازی ها هم باید با تحرک جسمی و دویدن همراه باشد.

عظیمی گفت: هر کودک تا سن 12 سالگی باید حداقل روزانه پنج تا شش ساعت تحرک جسمی داشته و بدود و کمتر از این میزان کودک را در دوران بزرگسالی با مشکلات جسمی مواجه خواهد کرد.

وی افزود: بنابراین والدین باید شرایطی فراهم کنند که در اوقات فراغت، کودکان آنها فعالیت های جسمانی طولانی مدت داشته باشند و می توان در شرایط شیوع کرونا کودک را به باغ و یا پارک خلوت برد و با رعایت پروتکل ها اجازه داد که کودک بدود و بازی کند، یا می توانند برای او دوچرخه و سه چرخه خریده و اجازه دهند بازی و فعالیت کند. در محیط خانه هم بازی های مختلفی از جمله فوتبال دستی، شطرنج و ... را می توان انجام داد.

وی افزود: علاوه بر این داستان گفتن و کتاب خواندن و اجرای نمایش های خانگی هم از جمله سرگرمی های دیگر است که والدین می توانند در اوقات فراغت کودکان از آن استفاده کنند.

این روانشناس گفت: برای نوجوانان هم به همین شکل می توان با توجه به شناخت نیازهای آن ها برنامه ریزی کرد و بحث مطالعه و ورزش حتما باید در برنامه های این گروه سنی قرار گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی كرمانشاه منطقه کرمانشاه روانشناسي کودک اوقات فراغت اوقات فراغت کودکان کودکان و نوجوانان استفاده بیش از حد برنامه ریزی فضای مجازی عظیمی گفت بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۰۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان پرچم‌دار زنده نگه داشتن هویت ایرانی اسلامی در کودکان و نوجوانان هستند

مشاور وزیر آموزش و پرورش گفت: یکی از مهم‌ترین موارد انتظار از معلمان این است که احساس هویت ایرانی و اسلامی را در کودکان و نوجوانان زنده نگه دارند تا کودکان و نوجوانان به ایرانی بودن خود افتخار کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش کردستان، فرشته حشمتیان امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در آئین استانی گرامیداشت مقام معلم و تجلیل از معلمان نمونه استان کردستان در سنندج اظهار کرد: معلمی پیشه انبیای الهی است و همان طور که پیامبران پیام آور خداوند تبارک و تعالی برای آدمیان بودند، معلمان نیز هدفی مشابه و مقدس دارند.

وی رسالت معلمان را شنوا کردن گوش‌ها و بینا ساختن چشم‌ها دانست و افزود: معلم راهنمای کشف گنجینه‌های علم و معرفت بوده و همان کیمیاگری است که با اکسیر دانش، مس وجود آدمی را به زر تبدیل می‌کند.

مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه معلمان در واقع معمار آینده هستند، خاطرنشان کرد: معلمان با علم و آگاهی زمینه ساز موفقیت‌های بزرگ هستند و با تعلیم و تربیت نونهالان، آینده کشور را می‌سازند.

حشمتیان ادامه داد: یکی از مهم‌ترین موارد انتظار از معلمان این است که احساس هویت ایرانی و اسلامی را در کودکان و نوجوانان زنده نگه دارند تا کودکان و نوجوانان به ایرانی بودن خود افتخار کنند.

وی گفت: اثرگذاری و اثربخشی جامعه فرهنگیان باید به نحوی باشد که سایر اقشار جامعه از شأن معلمان دفاع کنند.

مشاور وزیر آموزش و پرورش، نهاد آموزش و پرورش را مسئول تربیت نسل آینده و توانمند کردن دانش آموزان برای پذیرفتن مسئولیت در آینده دانست و اضافه کرد: مردم می‌بایست در ارتقای آموزش و پرورش نقش آفرینی کنند که یکی از کارهای اساسی و اصلی آموزش و پرورش مردمی‌سازی آن با بهره‌گیری از خانواده‌ها است.

حشمتیان در این آئین به فعالیت ستاد روایت پیشرفت آموزش و پرورش نیز اشاره کرد و افزود این ستاد ذیل ستاد ملی روایت پیشرفت دولت فعالیت می‌کند.

روند انتخاب معلمان نمونه استانی و کشوری

هاشم ناظمی‌جلال، مدیرکل آموزش و پرورش کردستان نیز در این آئین اظهار کرد: اعتلای فرهنگ عمومی تکریم معلمان کوشا، تقویت خودباوری و ایجاد انگیزه و تقویت جایگاه اجتماعی معلمان در جامعه و مدارس، از اهداف برنامه‌های گرامیداشت مقام معلم است.

وی از اجرای این برنامه شناسایی معلمان نمونه در چهار سطح مدرسه‌ای، منطقه‌ای، استانی و کشوری خبر داد و افزود: ۴۵۰۰ نفر از فرهنگیان استان در این برنامه شرکت کردند.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان ادامه داد: ۲۵۰۰ نفر از این تعداد به مرحله شهرستانی راه یافته و ۵۱ نفر نیز موفق به راه یابی به مرحله استانی شدند.

ناظمی‌جلال به برگزیده شده معلمان نمونه در سطح کشور و استان نیز پرداخت و گفت: آقای آرمان حسنی از منطقه زیویه، به عنوان معلم نمونه کشوری برگزیده شد و سه فرهنگی دیگر نیز منتخب استانی برنامه شناسایی معلمان نمونه شدند.

وی همچنین به عوامل کیفیت بخشی نیز اشاره کرد و گفت: شش نفر از فرهنگیان کردستان به عنوان عوامل نمونه کیفیت‌بخشی در سطح استان معرفی انتخاب شدند.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان به رویکرد متفاوت وزارت آموزش و پرورش در برنامه شناسایی معلمان نمونه نیز پرداخت و گفت: امسال برنامه‌های هفته گرامیداشت مقام معلم و شناسایی معلمان نمونه با محوریت خانواده‌ها و اقشار مختلف جامعه صورت گرفته است.

در ادامه این آئین، گروه موسیقی هنرستان ماموستا هژار و دکلمه دانش‌آموزی به اجرای برنامه‌های خود پرداختند.

در پایان برنامه نیز از معلم نمونه کشوری، معلمان نمونه استانی، پیشکسوتان نمونه فرهنگی، معلمان نمونه جهادگر و نیز دو مربی افتخارآفرین کردستانی که به همراه تیم والیبال دانش آموزان قهرمان جهان شدند، تقدیر به عمل آمد.

کد خبر 751739

دیگر خبرها

  • حریم و روستاهای شرق تهران برای گذران اوقات فراغت محل مناسبی هستند |‌ همدردی با آبشار اشک ریز
  • معلمان پرچم‌دار زنده نگه داشتن هویت ایرانی اسلامی در کودکان و نوجوانان هستند
  • فعالیت‌های کانون پرورش فکری همدان، در راستای ترویج فرهنگ حجاب
  • مراکز سیار کانون امسال توسعه می یابد
  • بیمه تکمیلی بازنشستگان با شاغلین همتراز می شود
  • کانون پرورشی با ۱۰۰۰ کتاب به نمایشگاه بین‌المللی کتاب رفت
  • منتخبان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان تجلیل می‌شوند
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرد
  • تعریف ظرفیت‌های مشاوره‌ای برای افرادی که در سن ازدواج هستند