Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مشاور خانواده گفت: کودک و نوجوان ذاتاً کنجکاو بوده و به دنبال اطلاعات و دسترسی‌های بیشتر هستند از این رو خانواده‌ها باید با برنامه آموزشی و ساعات استفاده فرزندان کودکان همراه باشند و آن‌ها را رها نکنند.

دکتر اصغر کیهان‌نیا، مشاور خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اشاره به خطراتی که در حاشیه آموزش آنلاین در اینترنت ممکن است کودک و نوجوان را در دام بیندازد، اظهار کرد: کودک و نوجوان ذاتاً کنجکاو بوده و به دنبال اطلاعات و دسترسی‌های بیشتر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین فضایی که در اینترنت با هدف آموزش در اختیار کودکان و نوجوانان قرار گرفته، ممکن است در عین دارا بودن جنبه‌های مثبت، عوارض منفی و جبران‌ناپذیری برای کودک و نوجوان به همراه داشته باشد که به خاطر کنجکاوی این قشر این عوارض میتواند نمود کند.

 

خانواده ها دانش اینترنتی خود را بالا ببرند 

وی درباره راهکارهای کنترل این رفتارها، افزود: رسانه‌هایی مانند تلویزیون و رادیو باید برنامه‌های قابل‌استفاده ای برای نوجوانان و کودکان تولید و پخش کند. این برنامه ها باید با اثرات بیشتر درباره عواقب سرگرمی با تلفن همراه و اینترنت تهیه شوند. از طرفی والدین، مؤثرترین و در دسترس ترین الگو به فرزندان هستند. پدر و مادر به عنوان اولین الگوهای فرزندان نباید بیش‌ازحد در فضای مجازی مشغول باشند و خانواده‌ها باید برنامه آموزشی و ساعات استفاده فرزندان از ایمنترنت را کنترل کنند و فرزندان خود را رها نکنند.

کیهان‌نیا با اشاره به لزوم افزایش دانش اینترنتی اولیا و خانواده‌ها گفت: توصیه می‌شود خانواده‌ها دانش اینترنت و اطلاعاتی در این زمینه را فرا بگیرند؛ چرا که اگر فرزندان بفهمند که والدین دانش اینترنتی لازم را ندارند، امکان سوءاستفاده آنها دوچندان می‌شود.

 

اولیاء در بازی‌های اینترنتی فرزندان شرکت کنند

وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: درگذشته استفاده از تلفن همراه و اینترنت تا سنین 15 سالگی ممنوع بود. اما امروز به سبب مسائل آموزشی، هیچ قاعده مشخصی در رابطه با سن کاربران اینترنت وجود ندارد. حتی روستاها که در گذشته سرگرمی‌ها و بازی‌های خوبی داشتند، امروزه به تلفن همراه گرایش پیداکرده اند و امروز حتی کودکان 3- 4 ساله نیز به‌راحتی می‌توانند با تلفن همراه ارتباط برقرار کرده و از این وسیله استفاده کنند.

این مشاور خانواده نقش بازی‌های اینترنتی را برای کودکان خطرناک عنوان کرد و گفت: بازی‌های اینترنتی برای این طیف سنی بسیار خطرناک هستند و برخی از آن‌ها  کودکان و نوجوانان را به درگیری و نزاع و حتی قتل و کشتن ترغیب می‌کنند، این‌ها در روان کودک عوارض بسیاری دارد و خشونت را در آنها پرورش می دهد.

وی در خاتمه این گفت‌وگو خاطرنشان کرد: تأکید می‌کنم والدین نظارت دقیق و همراه بودن با فرزندان را به هنگام استفاده از اینترنت فراموش نکنند و حتی در انتخاب و بازی‌های اینترنتی فرزندان شرکت کنند، این کار مطلوب است و می تواند به تحکیم بنیان خانواده ها کمک کند.

انتهای پیام/ا


 

منبع: دانا

کلیدواژه: بازی های اینترنتی کودک و نوجوان دانش اینترنت خانواده ها تلفن همراه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۹۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند

به گزارش تابناک «بچه که نیس، یه وسیله‌اس برای درآمدزایی والدین»، «خب چی میشه؟ یکی دوست داره یه پیج بزنه عکس نوزادی تا بزرگی کودکشو ثبت کنه»، «از جنینی میشه کودک کار اینستاگرامی»، «فک می‌کنم من تنها مادری هستم که به انتخاب پسرم احترام گذاشتم و تا خودش نخواد براش پیج نمیزنم»، «تو کشورهای دیگه کودک تا یه  سنی حق نداره توسط والدین در شبکه مجازی یا لایوها دیده بشه»؛ این‌ها بخشی از پیام‌های مخاطبان در فضای مجازی است که در واکنش به صفحه‌های اینستاگرامی کودک اینفلوئنسرهایی که هنوز متولد نشده‌اند به ثبت رسیده است. 


این درحالیست که رئیس گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی تهران شهرام خرازی‌ها ۱۶ اردیبهشت ماه گفت که «والدین با انتشار عکس جنین در فضای مجازی حقوق مادی و معنوی کودک خود را مورد تجاوز قرار می‌دهند.»

چند سالی است که پای کودکان و حتی نوزادان به فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی باز شده است. پیشتر خبر دستگیری پدری خبرساز شد که پسر ۶ ساله خود را مجبور به استفاده از الفاظ رکیک در فضای مجازی می‌کرد تا با استفاده از شیرین زبانی کودک، تعداد دنبال کنندگان صفحه اینستاگرامی خود را بالا ببرد.
آمار مستند و رسمی از تعداد کودکان  اینستاگرامی موجود نیست، اما مددکاران اجتماعی خبر از رشد تصاعدی این کودکان در فضای مجازی و پایین آمدن روزانه سن اینفلوئنسرهای اینستاگرامی می‌دهند. به طوری که برخی از نوزادها هنوز متولد نشده هزاران دنبال کننده دارند. 


اغلب این صفحه‌ها در اینستاگرام با تصاویری از تست بارداری و سونوگرافی آغاز به کار می‌کند و حتی فیلم لحظه تولد برخی از آن‌ها نیز در فضای مجازی موجود است.


البته استفاده ابزاری از کودکان در فضای مجازی تنها مختص به ایران نیست. این موضوع در سال‌های گذشته به یکی از دغدغه‌های اصلی حامیان حقوق کودک در دنیا تبدیل شده است. این فعالان علاوه بر مخالفت با ساختن صفحات مجازی به نام کودکان، انتشار تصاویر صورت کودکان در صفحات والدین را نیز ناقص حقوق اولیه و تاثیر گذار بر سلامت روانی کودکان می‌دانند.


آسیه اناری، روان‌شناس بالینی کودکان، می‌گوید که «دنیای امروزی و آینده بر اساس همین ارتباطات شکل می‌گیرد. ما نمی‌توانیم بچه‌ها را از دنیای ارتباط‌های مدرن و تکنولوژی دور کنیم.» والدین با ساختن صفحه اینستاگرام به دنبال آرشیو عکس کودکان‌شان هستند. اتفاقا بعضی از بچه‌ها وقتی بزرگتر می‌شوند از دیدن عکس‌های کودکی خود لذت هم می‌برند. 


اما محمدصادق باطنی، کارشناس شبکه‌های اجتماعی در حوزه کودک، می‌گوید که اینستاگرام جای خوبی برای آرشیو عکس نیست. با انتشار عکس کودک در فضای مجازی « بچه از همان سن کم به تأییدطلبی عادت می‌کند و این تایید را از آدم‌های مجازی دریافت می‌کند و در بزرگسالی که گرفتن تایید سخت‌تر می‌شود، برای اقناع همان بخشی که در شکل‌گرفتنش دخل و تصرفی نداشته، دست به کارهایی می‌زند که باعث آسیب‌های جدی به شخصیت او می‌شود.»
روانشناسان معتقدند که والدین باید به حریم خصوصی فرزندان خود توجه کنند و هر عکسی را منتشر نکنند. علاوه بر این باید قوانین سخت گیرانه‌تری را از جانب شبکه‌های اجتماعی برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی از کودکان تصویب شود.

 

 

فارس

دیگر خبرها

  • آموزش: چند نکته برای افزایش سرعت اینترنت
  • نحوه ثبت نام اینترنتی کلاس اولی‌ها + مدارک مورد نیاز و سایت ثبت نام
  • شعار ثبت نام؛ ثبت‌نام مطلوب و خانواده مداری است
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • در بلوجونیور حساب باز کنید، 50 هزار تومان هدیه نقدی دریافت کنید
  • آمادگی پیام رسان بله برای ارائه خدمات به مسافران سرزمین وحی
  • کیش دستوری به پیامک بانکی
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت