Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روان‌شناس کودک گفت: کودکان نباید راه گریز از قوانین را پیدا کنند در غیر اینصورت کودکان برای اجرای قوانین انگیزه ای نخواهند داشت.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ هر پدر و مادری روزهایی که فرزندان‌شان را طی می‌کنند، تجربه کرده اند. بیشتر اگر والدین به آنها سخت می‌گرفتند، در آن روزگار فکر می‌کردند که با فرزندشان چنین برخوردی نخواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مواردی به اشتباه سعی می کنند، تمام خواسته های کودکانشان را هر چند درست نباشد، پاسخ مثبت دهند. اما نکته‌ای که والدین باید مدنظرشان باشد، این است که باید به خاطر بسپارند، مسئولیت‌شان این است که فرزند خود را طوری تربیت کنید که در آینده فردی مودب و مسئولیت پذیر باشد. آموزش فرزندان  به طور مستقیم وغیر مستقیم بخش بزرگی از وظایف تان است.

در این میان، یکی از مشکلات پدر و مادرها، نقص قوانینی است که برای فرزندان‌شان تعیین می‌کنند. اکثر آنها نظم و انضباط را با تنبیه اشتباه می‌گیرند. در حالی که باید توجه داشته باشند اگر برای فرزندانشان قوانینی صادر می کنند، قابل اجرا و در حد توان آنها باشد این امر نه تنها زندگی آنها را هدف‌دار خواهد کرد، همچنین به آنها کمک می کند که نظم فکری داشته باشد و با برخی تصمیمات اشتباه مقابله کنند.

مینا انتظاری، روانشناس، حوزه کودک در خصوص برنامه روزانه به عنوان مهم‌ترین رکن زندگی هر کودک می گوید: همه ما دقیقا از همان روزهای اول مدرسه خواندن ساعت را یاد گرفتیم  و هر کدام از ما ساعت‌هایی به رنگ‌های مختلف داشته ایم . می توان گفت که داشتن ساعت مچی برای خیلی از افراد عادت شده است اما شاید از همان کودکی یاد نگرفته ایم که ساعت‌های روزانه را چگونه تقسیم بندی کنیم.

او تصریح کرد: یکی از نکات مهمی که والدین باید توجه داشته باشند این است که به فرزندان‌شان بیاموزند، زمان منظمی برای غذا، تکالیف روزانه و وقت خواب داشته باشند. اگر فرزندان بدانند این قوانین تغییر ناپذیر است و باید هر کاری را در زمان خاصی انجام دهند، این امر باعث می شود که کودک از وظایفش سر پیچی نکند و علاوه بر اینکه یاد می گیرد از کودکی لذت ببرد، نظم را نیز فرا می‌گیرد و به مرور زمان این امر در او نهادینه می شود. همین موضوع خود سرآغازی است برای کسب موفقیت در بزرگسالی و رسیدن به بسیاری از اهداف که مدنظر است.

این روانشناس با اشاره به قراردادهای نانوشته ای که میان کودکان و والدین نوشته می‌شود، بیان کرد: یادمان باشد،  قول و قرارهایی که با کودکان‌مان می‌گذاریم منطقی و قابل اجرا باشد. قبل از اینکه با فرزند خود قول و قراری بگذارید، مطمئن باشید که این امر برای سن وسال او مناسب است و از توان او خارج نیست. باید به این نکته توجه داشته باشید که هر چه فرزند بزرگتر می‌شود، نیاز به استقلال بیشتری دارند. در مقابل فکر می‌کند که والدین باید به او حق تصمیم گیری بدهد و برابر تصمیم‌های معقولانه او انعطاف پذیری بیشتری نشان دهند.

او افزود: اما یک نکته مهم این است که کودکان نباید راه گریز از قوانین را پیدا کنند در غیر این‌صورت کودکان برای اجرای قوانین انگیزه‌ای نخواهند داشت.

انتظاری در رابطه با حذف وسوسه‌ها از زندگی فرزندان توسط والدین، اظهار کرد: یکی از عاداتی که معمولا اکثر کودکان دارند بی‌میلی نسبت به غذا است. معمولا والدین از اینکه کودکانشان نامنظم غذا می‌خورند و غذا را در گوشه لپ‌شان انبار می‌کند، شکایت دارند. در اغلب موارد کودکان قبل از غذای اصلی، هله هوله‌هایی می‌خورند و نسبت به غذایی که باید بخورند، بی میل می شوند. در این صورت بهتر است، این نوع مواد غذایی را از دسترس کودکان خارج کنیم چرا که کودکان معمولا به این مواد غذایی علاقه دارند و در مواردی حتی ساعت ها گریه می کنند تا آن را داشته باشند.

این روانشناس در پایان تصریح کرد: زمانی که کودک شیطنت‌هایش ما را آزار می دهد، بهتر است صدای خود را بالا نبریم و از کلمات مناسب استفاده کنیم و به جای آنکه  مدام به او بگوییم چه کاری انجام ندهد، سعی کنیم از جملات بهتری استفاده کنیم. به طور مثال در هنگام بازی به جای اینکه به او بگوییم اسباب بازی دوستت را نگیر ، سعی کنیم او را متقاعدکنیم که این بازی نوبتی است و الان نوبت دوستش است که بازی کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا قوانین کودک نظم مسئولیت پذیری روانشناسی کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۱۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان پرچم‌دار زنده نگه داشتن هویت ایرانی اسلامی در کودکان و نوجوانان هستند

مشاور وزیر آموزش و پرورش گفت: یکی از مهم‌ترین موارد انتظار از معلمان این است که احساس هویت ایرانی و اسلامی را در کودکان و نوجوانان زنده نگه دارند تا کودکان و نوجوانان به ایرانی بودن خود افتخار کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش کردستان، فرشته حشمتیان امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در آئین استانی گرامیداشت مقام معلم و تجلیل از معلمان نمونه استان کردستان در سنندج اظهار کرد: معلمی پیشه انبیای الهی است و همان طور که پیامبران پیام آور خداوند تبارک و تعالی برای آدمیان بودند، معلمان نیز هدفی مشابه و مقدس دارند.

وی رسالت معلمان را شنوا کردن گوش‌ها و بینا ساختن چشم‌ها دانست و افزود: معلم راهنمای کشف گنجینه‌های علم و معرفت بوده و همان کیمیاگری است که با اکسیر دانش، مس وجود آدمی را به زر تبدیل می‌کند.

مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه معلمان در واقع معمار آینده هستند، خاطرنشان کرد: معلمان با علم و آگاهی زمینه ساز موفقیت‌های بزرگ هستند و با تعلیم و تربیت نونهالان، آینده کشور را می‌سازند.

حشمتیان ادامه داد: یکی از مهم‌ترین موارد انتظار از معلمان این است که احساس هویت ایرانی و اسلامی را در کودکان و نوجوانان زنده نگه دارند تا کودکان و نوجوانان به ایرانی بودن خود افتخار کنند.

وی گفت: اثرگذاری و اثربخشی جامعه فرهنگیان باید به نحوی باشد که سایر اقشار جامعه از شأن معلمان دفاع کنند.

مشاور وزیر آموزش و پرورش، نهاد آموزش و پرورش را مسئول تربیت نسل آینده و توانمند کردن دانش آموزان برای پذیرفتن مسئولیت در آینده دانست و اضافه کرد: مردم می‌بایست در ارتقای آموزش و پرورش نقش آفرینی کنند که یکی از کارهای اساسی و اصلی آموزش و پرورش مردمی‌سازی آن با بهره‌گیری از خانواده‌ها است.

حشمتیان در این آئین به فعالیت ستاد روایت پیشرفت آموزش و پرورش نیز اشاره کرد و افزود این ستاد ذیل ستاد ملی روایت پیشرفت دولت فعالیت می‌کند.

روند انتخاب معلمان نمونه استانی و کشوری

هاشم ناظمی‌جلال، مدیرکل آموزش و پرورش کردستان نیز در این آئین اظهار کرد: اعتلای فرهنگ عمومی تکریم معلمان کوشا، تقویت خودباوری و ایجاد انگیزه و تقویت جایگاه اجتماعی معلمان در جامعه و مدارس، از اهداف برنامه‌های گرامیداشت مقام معلم است.

وی از اجرای این برنامه شناسایی معلمان نمونه در چهار سطح مدرسه‌ای، منطقه‌ای، استانی و کشوری خبر داد و افزود: ۴۵۰۰ نفر از فرهنگیان استان در این برنامه شرکت کردند.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان ادامه داد: ۲۵۰۰ نفر از این تعداد به مرحله شهرستانی راه یافته و ۵۱ نفر نیز موفق به راه یابی به مرحله استانی شدند.

ناظمی‌جلال به برگزیده شده معلمان نمونه در سطح کشور و استان نیز پرداخت و گفت: آقای آرمان حسنی از منطقه زیویه، به عنوان معلم نمونه کشوری برگزیده شد و سه فرهنگی دیگر نیز منتخب استانی برنامه شناسایی معلمان نمونه شدند.

وی همچنین به عوامل کیفیت بخشی نیز اشاره کرد و گفت: شش نفر از فرهنگیان کردستان به عنوان عوامل نمونه کیفیت‌بخشی در سطح استان معرفی انتخاب شدند.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان به رویکرد متفاوت وزارت آموزش و پرورش در برنامه شناسایی معلمان نمونه نیز پرداخت و گفت: امسال برنامه‌های هفته گرامیداشت مقام معلم و شناسایی معلمان نمونه با محوریت خانواده‌ها و اقشار مختلف جامعه صورت گرفته است.

در ادامه این آئین، گروه موسیقی هنرستان ماموستا هژار و دکلمه دانش‌آموزی به اجرای برنامه‌های خود پرداختند.

در پایان برنامه نیز از معلم نمونه کشوری، معلمان نمونه استانی، پیشکسوتان نمونه فرهنگی، معلمان نمونه جهادگر و نیز دو مربی افتخارآفرین کردستانی که به همراه تیم والیبال دانش آموزان قهرمان جهان شدند، تقدیر به عمل آمد.

کد خبر 751739

دیگر خبرها

  • آموزش شستشوی دست و تغذیه سالم برای کودکان
  • سولماز و احسان ماه عسل چرا از هم جدا شدند؟
  • معلمان پرچم‌دار زنده نگه داشتن هویت ایرانی اسلامی در کودکان و نوجوانان هستند
  • زیباکلام : آقای زاکانی یک نظرسنجی برگزار کنید، اگر حتی ۱۵ درصد مردم با ساخت ساختمان وسط پارک‌ها موافق بودند، حق با شما
  • زیباکلام: آقای زاکانی یک نظرسنجی برگزار کنید، اگر حتی ۱۵ درصد مردم با ساخت ساختمان وسط پارک‌ها موافق بودند، حق را به شما بدهیم/بگذارید مردم زندگی کنند
  • واردات خودرو باید شتاب پیدا کند!
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • روزانه بیش از ۲۰۰ تن پسماند در شهرستان مهاباد تولید می‌شود
  • مصائب کودکان سرراهی